Info

Kuvausprosessin kulku ja yleisimmin kysytyt kysymykset

Kuvauksen varaaminen

Kuvausprosessi lähtee liikkeelle yhteydenotostasi. Kun olet tutustunut aiempiin töihini, eri kuvauspakettivaihtoehtoihin ja lukenut Yleiset sopimusehdot, lähetä viestiä yhteydenottolomakkeen kautta ja kerro, millaista kuvausta olet ajatellut. Laita viestiin myös toiveesi kuvausajankohdasta ja paikasta (miljöö/studio).  Hääkuvauspyynnöissä muista mainita vihki- sekä juhlapaikka ja mahdolliset muut jo tiedossa olevat paikat, joissa kuvausta toivotte tapahtuvan. 

Varausmaksu ja kuvaussopimus

Kun kuvauspäivä on sovittu ja olen vahvistanut sen sinulle, lähetän sähköpostitse kuvaussopimuksen allekirjoitettavaksi. Sopimuksessa on koottuna mm. kuvauksen tiedot ja kohta, johon pyydän täyttämään yhteys- ja laskutustietonne. Lisää tietoa sopimuksesta saat lukemalla yleiset sopimusehdot. Varausmaksu hääkuvauksilla on 300 €. Lifestyle- ja vastasyntyneenkuvauksissa varausmaksu on 100 €. Varausmaksu sisältyy kuvauksen hintaan ja se vähennetään loppulaskussa, jonka lähetän kuvausten jälkeen. Huom! Varausmaksu on sitova, eikä sitä palauteta, mikäli kuvaus perutaan asiakkaan toimesta. Se on kuitenkin mahdollista siirtää johonkin toiseen, uudelleen sovittavaan kuvaukseen.

Kuvauksen suunnittelu

Kun olen vastaanottanut allekirjoitetun kuvaussopimuksen, lähetän varausmaksun, jonka suorituksen saatuani vahvistan aikanne kalenteriin. Vastasyntyneenkuvauksessa sovimme varaamisen yhteydessä alustavasti yhden kuvauspäivän, joka vahvistetaan kun lapsi on syntynyt. Vastasyntyneenkuvaukseen on erillinen Tervetuloa kuvauksiin -infopaketti, jonka lähetän sähköpostitse varauksen yhtydessä.

Kuvausten suunnittelu etenee varauksen jälkeen sähköpostitse ja voitte esittää toiveitanne kuvien suhteen jos sellaisia teillä on. Hääkuvaukset varataan parhaimmillaan jopa kaksi vuotta etukäteen, joten minusta on mukava kuulla kuulumisianne aina silloin tällöin kun suunnitelmanne etenevät. Häiden varsinainen suunnittelupalaveri pidetään n. 1kk ennen hääpäivää.

Kuvaukseen valmistautuminen

Pienet kikat ovat omiaan kuvaukseen valmistautumisessa. Muistathan rasvata kätesi ja tarkistaa, että kynnet ovat siistit ennen kuvauksiin tuloa. Varsinkin hää- ja kihlakuvissa kädet ovat näkyvässä osassa lähikuvia otettaessa.

Lasten päiväunet kannattaa ajoittaa mahdollisuuksien mukaan niin, että he ovat kuvauksissa virkeinä ja masut täynnä. Kuvaan lapsia leikin ja tekemisen kautta ja hassuttelen mielelläni heidän kanssaan. Ottakaa kuvauksiin mukaan hoitolaukku ja lapsille vesipullo jos jano yllättää.

 Minulta kysytään usein vinkkejä pukeutumisen suhteen ja olen kerännyt sitä varten Pinterestiin oman kansion, jonka lähetän kuvauksen suunnittelun yhteydessä inspiraatioksi. Kansiossa on ideoita sävymaailman ja yleisilmeen suhteen, mutta tärkeimpänä ohjenuoranani on valita vaatteet, joissa tunnet olosi mukavaksi.

Kuvauspaikka

Kuvaan lifestylekuvauksia miljöössä tai kotistudiossani Kuopion Pirttiniemessä. Vastasyntyneenkuvat kuvataan studiolla tai toiveenne mukaan kotonanne. Lähetän varauksen yhteydessä yhteystiedot ja ohjeet kuvauspaikalle saapumisesta. Mikäli kuvaukset ovat miljöössä, sovimme kuvauspaikasta suunnittelun yhteydessä.

Ota yhteyttä

Vastaan mielelläni kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin!