sunnuntaifiilistelyä-4
Opinnäytetyön teko on saatu käyntiin ja alkuvuosi onkin mennyt suunnitelmia rustaillen. Palloilen edelleen kahden aiheen välillä ja mietin kuumeisesti, kummastako aloitan lopulta kirjoittamaan. Toinen aiheesta liittyisi vahvasti häihin ja niiden suunnitteluun, toinen taas päinvastaisesti sisustussuunnitteluun ja enemmän siihen, mitä parhaillaan opiskelen. Muotoilu on onneksi siitä armollinen ala, että aihe voi olla hyvin moninainen eikä tiukkoja rajoituksia välttämättä ole. Viikonlopun aikana olisi tarkoitus tehdä tuo aihevalinta ja käydä sen jälkeen koululla keskustelemassa, miltä suunnitelmani kuulostavat ohjaavien opettajien mielestä. Viikonlopun lähestyessä ajattelin jakaa kanssanne muutamia fiilistelykuvia viime sunnuntailta, jolloin kutsuimme vanhempamme ja veljeni meille lounaalle. Sunnuntaipäivät ovat ihania siksi, koska silloin ei ihan oikeasti tarvitse tehdä yhtään mitään – saa vain olla ja rentoutua jos tekee mieli. Postauksen lopussa kasviruokakirja vinkkaus ja idea viikonlopun ruokapöytään.

sunnuntaifiilistelyä-2

Joulun aikainen hyasintti (kirjoitin ensin sypressi, mutta tarkistettuani asian googlesta on tämäkin viherpeukalo jälleen hieman fiksumpi..) on edelleen täydessä terässä ja en ole raaskinut heittää sitä pois. Istutin sen Villeroy&Bochin pieneen hurrikaaniin, joka toimii niin maljakkona kuin kynttilän kanssa. Kattauksen kristallilasit ovat yksi syksyn parhaista hankinnoista, tykkään niistä todella paljon! Vaikka lasit ovat hyvin viskilasimaiset, olen käyttänyt näitä ihan arkena juomalaseina. Lasit ovat konepesun kestäviä ja ne ovat sopivan jykeviä, että niistä saa kunnon otteen. Käytän laseja myös aamuisin kun haluan juoda kahvin maitovaahdolla. Pienet arkiset asiat tuntuvat yhtäkkiä erityisiltä kun niihin keskittää huomiota ja nauttii ja on läsnä hetkessä. <3
sunnuntaifiilistelyä-3
sunnuntaifiilistelyä-6

Kasvisruoka on yhä enenevissä määrin tullut osaksi yhteisiä arkiruokiamme. Alex Niemisen ja Riikka Sukulan kirja Vege! – tuoreita makuja kotikeittiöstä -kirja on antanut inspiraatiota uusien reseptien kokeilemiseen ja yllä kuvassa onkin yksi kirjan parhaista ja maukkaimmista ruuista – pinaattipenne uunissa! Täydellinen sunnuntaipäivän lounaaksi. Parasta, kun ensin on ulkoillut kirpeässä pakkassäässä posket punaisiksi ja sen jälkeen saa ottaa ruuan uunista ja alkaa syömään ja kotoilemaan loppuillaksi. Suosittelen kirjaa lämmöllä ihan jokaiselle kotikokille. Ohjeita löytyy laidasta laitaan ja kirja on jo taittonsa ja kuviensa puolesta hyvin kaunis selattavaksi.

Related Post