Uusi Vuosi – yksi 12 kuukautinen on jälleen saatu päätökseen ja on aika kääntää katseet kohti tulevaa. Vuoden vaihtuminen on aina hyvin puhdistavaa ja innostavaa aikaa. Puhtaalta pöydältä aloittaminen tuntuu joka kerta niin kutkuttavalta, että sen tuomaa energiaa ja innostusta on pakko käyttää hyväkseen. Pitkä ja pimeä syksy ovat pian takanapäin ja tästä lähtien päivät pitenevät ja valo senkuin lisääntyy – kesää kohti mennään! Tällaiselle auringon energialla elävälle syksyn ja talven pimeys tuovat aina omat haasteensa ja loppuvuosi on yleensä hiema matalalentoa ihan siitä syystä, että on niin hitsin synkkää. En siis voi sanoin kuvailla kuinka hyvältä tuo syklin katkeaminen tuntuu! Vuoteen on mahtunut yhtä jos toista, niin ylä- kuin alamäkiäkin. Onnistumisia ja oppimista, itsensä tutkiskelua ja oman tien löytämistä.

varaus-1

Alkuvuosi meni vaihdon viimeisiä hetkiä eläen Barcelonassa. Kotiinpaluu oli yhtä aikaa ihanaa, mutta myös äärettömän haikeaa. Jätin taakseni maagisen kaupungin, jonne voisin muuttaa milloin tahansa uudestaan. Vaihdon viimeisillä viikoilla reissasimme vaihtarikavereiden kanssa Andorran vuoristoon, jossa laskettelimme pidennetyn viikonlopun upeissa maisemissa. Hyppään tänään samoihin tunnelmiin Tahkolla, jonne suuntaamme uuden vuoden viettoon ystävieni mökille. Vaihto oli kokemuksena ja oman itseni kehittymisen kannalta mittaamattoman arvokas. Sain monia uusia näkökulmia ja muotoilun opiskeluiden myötä tunsin oman muotoilija -minäni kehittyvän ja löytävän sen suunnan, jolla tänäkin päivänä ollaan tarpomassa.

vaihto

Helmikuussa oli aika palata Savonian ammattikorkeaan ja ottaa kiinni muutamia vaihdossa jälkeen jääneitä kursseja kiinni. Koko kevät ja kesä menikin töitä tehden ja opintopisteitä suorittaen. Opintoni ovat nyt edenneet siihen pisteeseen, että tammikuussa olisi aika tarttua opinnäytetyöhön jotta valmistuminen ensi kesänä olisi realistista. Koulu on antanut näiden 3,5 vuoden aikana paljon eväitä ja työkaluja, nyt on enää itsestä kiinni, kuinka niitä haluaa jatkossa hyödyntää. Muotoilu alana on haastava, mutta toisaalta niin palkitseva. Mahdollisuuksia on niin monia ja jokainen voi rakentaa juuri sen itselle sopivan polun jota kulkea.

Toukokuussa aloitin hääkuvaussesongin, joka jatkuikin elokuun loppuun asti. Kesä meni ohi yhdessä silmänräpäyksessä ja elokuun lopulla olin niin poikki opiskeluihini kuuluvan työharjoittelun, päivätöiden ja valokuvauksen kanssa, että tarvitsin pienen irtioton kaikesta. Lähdin yksin reissuun Pariisiin ja Barcelonaan tuulettumaan ja ihan vain olemaan. Olen luonteeltani aikaansaava ihminen ja ei:n sanominen on joskus haastavaa. Haluaisin olla kaikessa mukana ja välillä asioita tulee tehtyä oman jaksamisen kustannuksella. Priorisointi ja ei:n opettelu ovat vieläkin työn alla, mutta kehitystä on tapahtunut jo kuluneessa vuodessa paljon. Kesän yksi kohokohta oli Tahkon juhannusfestarit, jonne voisin lähteä myös ensi vuonna uudelleen. Kelit sattuivat antamaan parastaan ja auringossa paistatellessa pari päivää kuluivat leppoisasti ulkoilmassa Suomen kesää ja hyviä artisteja fiilistellen.

bcn

Päätin reissun jälkeen, että lopetan kaikki pakolliset ”muka-kivat harrastukset”, joista en oikeasti tykännyt yhtään. Katkaisin salijäsenyyteni ja aloitin pitkään haaveissani olleen uuden harrastuksen – tanssimisen. Kävin koko syksyn Kuopion SalsaStudiolla pääosin reggaetonissa ja dancehallissa ja tarkoitus olisi jatkaa samaa rataa myös tulevana vuonna. Tanssi on muodostelmaluistelun jälkeen ensimmäinen harrastus, josta nautin lähes yhtä paljon kuin aikoinaan luistelusta. Rytminen musiikki tempaisee mukaansa ja aina niin iloiset ohjaajat saavat fiiliksen nostettua jo heti saliin sisälle kävellessäni. Ensi vuonna tavoitteeni on oppia edellämainittujen tanssien lisäksi myös salsaa. Poikaystävääni en vielä paritanssitunneille saanut houkuteltua, mutta kaikki aikanaan. ;)

kesa

Yksi tavoite uudelle vuodelle valmistumisen ja salsan opettelun lisäksi on ehkä kaikista paras – hääpäivän päättäminen! :D Olemme olleet Nikon kanssa kihloissa kohta 2,5 vuotta ja häävuosi on siirtynyt siinä samalla aina pikkuhiljaa eteenpäin. Meillä itseasiassa oli jo yksi päivä ajatuksen tasolla valittu, mutta sattuikin niin että siihen tuli hääkuvausvaraus samalle päivälle, niin päätin sitten yksimielisesti että asiakkaat menee edelle. Iso sydän <3 Kuulin ehkä pientä nurinaa lähipiiriltä asiasta mutta kyllähän sitä vielä ehtii! ;)

Postauksesta tuli ihan huomaamatta varsin pitkä ja nyt pitäisi alkaa nostelemaan tavarat kyytiin ja napata lauta kainaloon. Toivotaan että Tahkolla on hyvät rinnekelit ja luntakin riittäisi. Hyvää ja inspiroivaa Uutta Vuotta, ensi vuonna jatketaan! :)

Related Post