paris-26

Pidin elokuun lopussa pienen kesälomabreikin ja suuntasin Helsingin kautta Pariisiin ja aina Barcelonaan asti. Olin kaivannut pientä irtiottoa arjesta kiireisen kesän jälkeen, joten yhdistämällä loman työkeikan yhteyteen pääsin samalla rentoutumaan ja nauttimaan kesästä, joka keskieuroopassa oli kuumimmillaan. Vietin neljä päivää Pariisissa ja toiset neljä lempparikaupungissani Barcelonassa. Oli ihana kuljeskella yksin Pariisin katuja, kierrellä museoita, nauttia iltapäivälounaista viinilasin kera Eat Pray Love -tyyliin  ja työskennellä inspiroivassa tiimissä yhteisen tavoitteen eteen. Kuvia matkalta kertyi sen verran paljon, että antaa niiden puhua puolestaan.


paris-54
paris-6
paris-7

paris-22
paris-8
Yksi reissun odotetuimpia asioita minulle oli Louvressa vierailu. Olen halunnut käydä museossa siitä saakka, kun luin joskus aikoinaan Da Vinci Koodi -kirjan, jonka tapahtumat kiertyvät vahvasti kyseisen museon ympärille. Mestariteosten alla käveleminen sai kylmät väreet kulkemaan selässäni. En voinut olla miettimättä niitä lukuisista taiteilijoita, jotka ovat vuodattaneet sielunsa teoksiin, joita me vielä useiden satojen vuosien päästä saamme ihailla. Suuntasin museoon heti aamupäivästä, jolloin vältyin pahimmalta ruuhka-ajalta ja sain kierrellä alkuosan vierailua suht rauhassa ja jonottamatta. Museo on valtava eikä kaikkea millään pysty katsomaan rauhassa kerralla. Olin katsonut etukäteen muutamia tärppejä, joita halusin ehdottomasti nähdä ja loput ajasta kuljin ja kiertelin fiiliksen mukaan. Taidemaalareista suosikkejani ovat mm. Michelangelo, Claude Monet ja Pierre-Auguste Renoir.

Mona Lisa oli tottakai nähtävä, vaikka se hieman etäiseksi jäikin. Sillä hetkellä minua huvitti enemmänkin maalauksen ympärillä parveilevat muut turistit ja minun oli pakko ottaa tilanteesta kuva. Mietin jopa hetken päässäni että mitähän Mona Lisa vienon hymynsä takana tilanteesta olisi itse ajatellut. :D
paris-18

paris-10
paris-11
paris-12
paris-15
paris-14
paris-13
paris-17

paris-16
Pariisin vierailu ei olisi ollut täydellinen, ellei yhtä iltapäivän teehetkeä olisi viettänyt kerran Ladureessa. Päivä oli niin kuuma, että halusin pysähtyä Champs-Elyséesllä sijaitsevan Ladureen katetulle terassille ja minut istutettiinkin samoin tein valkeilla liinoilla verhoiltuun pöytään. En osannut millään päättää ottaisinko macaronseja vai leivonnaisen, joten päädyin ottamaan molemmat! Herkkujen saapuessa piti hetki vain ihailla, kuinka kauniisti pienet suupalat oli tehty. Yksin reissatessa on hauska pysähtyä kahville tai lounaalle ja vain katsella ohi kulkevia ihmisiä ja heidän menoaan. Olen sanonut usein, kuinka tunnen olevani kaikista levollisimmillani ihmisvilinässä. Vaikka tykkään kovasti luonnosta, olen pohjimmiltani kaupunki-ihminen ja suurkaupunkien sykeessä eläminen on minusta suorastaan rentouttavaa. Uskokaa tai älkää!
paris-30

paris-32
paris-31

paris-35
Olin käynyt Eiffel tornissa aiemmalla Pariisin reissullani, joten en viitsinyt lähteä jonottamaan päästäkseni yläilmoihin uudelleen. Sen sijaan sain extempore idean ja ostin lipun Roue du Paris -maailmanpyörään. Tunsin olevani kuin pikkulapsi konsanaan. Vaunuun hypätessä edelläni oli monta rakastuneen näköistä pariskuntaa ja minua nauratti kun vuoroni tullessa kuski varmisti, että olenko menossa vaunuun ihan yksin. Oui! Maailmanpyörä oli ihana kokemus ja yläilmoista näki koko Pariisin. Mielestäni se oli jopa Eiffel tornia kivempi, sillä sieltä näki myös itse Eiffel tornin. Suosittelen maailmanpyörää ehdottomasti Pariisissa vieraileville. Lipun hinta oli muistaakseni 12 euroa ja siihen kuului kaksi kierrosta, jonka aikana kerkesi nähdä kaupungin yläilmoista ihan uudella tavalla.
paris-24

paris-27
paris-25

paris-28
Kävelin reissun aikana valehtelematta monia kymmeniä kilometrejä. Kävellen uusiin paikkoihin tutustuu mielestäni kaikista parhaiten ja kaupunkia oppii tuntemaan nopeasti. Suuntasin yhtenä aamupäivänä Pariisin Oopperaan, sillä halusin nähdä rakennuksen upeaa arkkitehtuuria livenä. Lippu oli muistaakseni alle kympin ja sillä pääsi kiertämään vapaasti rakennuksessa. Ohjatut kierrokset olivat hieman enemmän, mutta halusin mielummin kiertää omaan tahtiin. Jo heti sisääntuloaulaan astuessani leukani loksahti auki, sillä näkymä oli kuin sadusta. Sydäntäni riipaisi sillä sekunnilla, kun aloin miettimään miten upeita hääkuvia Oopperalla olisikaan saanut. Aivan mielettömät puitteet kerrakseen!
paris-51

paris-42
paris-45
paris-47
paris-48
paris-49
Shoppailu ei minua reissun aikana juurikaan napannut. Pariisista mukaani lähti ballerinat ja yksi hame, jotka tulivat tarpeeseen +34 asteen helteillä. Kävin haahuilemassa hetken Galeries Lafayettellä, jossa tarkoitukseni oli ostaa pieni Eiffel torni Pandoran rannekoruun matkamuistoksi. Koru on minulle tosi rakas ja olenkin kerännyt siihen matkamuistoja kohteista, joissa olen vieraillut. Yhtenä iltapäivänä ystäväni ovi jäi jumiin ja en päässyt sisälle. Ovessa oli ollut pieniä ongelmia lukon kanssa ja jouduin odottamaan ulkona kaksi tuntia että ystäväni tulee salilta soittamaan huoltomiehelle. Kun ulkona on yli 30, jalat kävelystä rakoilla ja et jaksa lähteä kävelemään kovin kauas päästäksesi viilentymään, paras vaihtoehto sillä hetkellä oli suunnata läheiseen apteekkiin. Ilmastoitu apteekki tuntui kuin taivaan lahjalle ja tutkailin eri tuotteita hyvin hartaasti. :D Tiesin, että ranskalainen kosmetiikka on vertaansa vailla ja apteekkituotteisiin tutustuessani aloin yhtäkkiä tarvitsemaan yhtä jos toista voidetta ja seerumia. Ystävällinen myyjä yritti jutella kanssani ranskaksi ja ehdotti eri tuotteita niin hiuksilleni kuin kasvoillekin. Lähdin paikalta lopulta hymyillen ja viilentyneenä, kassillinen täynnä Nuxen ja Roger & Galletin purnukoita.

paris-20
paris-52
paris-34
paris-33
Vaikka Pariisissa tuli myös lomailtua, oli matkan päätarkoituksena mielenkiintoinen työprojekti ystäväni uuden asustebrändin tiimoilta. Pääsin kuvaamaan kahdet muotikuvaukset, joista kerron lisää vielä ihan omassa postauksessaan – kuvien kera tietysti! Nyt toivottelen kaikille ihanaa lauantaipäivää ja viikonloppua, kuullaan taas! <3

Related Post