design market
Viikonloppu ja ”miniloma” senkuin vierähtivät ja tänään on ollut jälleen paluu arkeen ja koulun penkille. Viiden päivän vapaisiin mahtui yhtä jos toista ohjelmaa, joista mielenkiintoisin on varmasti tämän päivän postausaiheeksikin päätynyt, Palo Alto design market. Palo Alto market on suht uusi markkinatapahtuma täällä Barcelonassa. Siellä paikalliset eri alojen designerit voivat myydä tuotteitaan samalla, kun markkinakansa viettää aikaa livemusiikin ja hyvän ruuan parissa. Kävin Palo Altossa ensimmäistä kertaa vasta nyt, ja harmittelinkin saman tien, etten ollut mennyt käymään siellä jo aikaisemmin.

paloalto2

korut
Markkinat järjestetään joka kuukauden ensimmäinen viikonloppu osoitteessa Carrer dels Pellaires 30. Paikalle päästyämme meitä odotti ainakin sadan metrin jono lippupisteelle. Arvelimme tapahtuman olevan sen verran hyvä, että jäimme kuitenkin jonottamaan kiltisti monien muiden tapaan. Sisäänpääsy alueelle oli 3 euroa. Niinkuin Espanjassa yleensäkin, suosittelen varaamaan käteistä mukaan siltä varalta, että myyjillä ei ole korttikonetta käytössään. Vaikka kortilla pystyy maksamaan useimmissa paikoissa, tulee eteeni melkein viikoittain tilanteita, joissa ainoa maksutapa on käteisellä. Yleensäkin käteisellä maksaminen on täällä helpompaa, sillä usein korttimaksuissa on esim 5 tai 10 euron alaraja ostosten summalle. Myös baareissa ja yökerhoissa tai muissa vähän hämärän näköisissä pikkukaupoissa käteisellä maksaminen on turvallisempaa, sillä korttia ei ainakaan niin todennäköisesti tule varastettua tai kopioitua.

donuts1

paloalto3
Yksi markkinoiden parhaista asioista oli ruoka. Alue oli täynnä toinen toistaan söpömpiä mini asuntovaunuja ja street food -pisteitä, joista sai syötävää suolaisesta makeaan. Koska kyse oli design markkinoista, oli kaikki suunniteltu menuista ja annoksista lähtien esteettistä silmää hiveleviksi -full designia siis parhaimmillaan. On uskomatonta, miten paljon visuaaliset asiat ainakin omalla kohdallani vaikuttavat koko yleisfiilikseen jostakin paikasta. Voin sanoa, että täällä uusia kivoja ravintoloita metsästäessäni tsekkaan ensimmäisenä paikan instagramin ja päätän sen perusteella, haluanko kyseisessä paikassa vierailla vai en. Kun katselee ravintolan tai asiakkaiden ottamia kuvia esimerkiksi ruoka-annoksista, saa aika nopeasti käsityksen, houkutteleeko ravintola annoksillaan vai ei. Tällaisena valokuvauksen ja sosiaalisen median kulta-aikana on mielestäni äärettömän tärkeää, että yritykset kiinnittäisivät huomiota itse palvelun lisäksi myös brändäykseen ja visuaaliseen ulosantiin. En tiedä mitä mieltä te muut olette asiasta? Kiinnitättekö ylipäänsä tällaisiin asioihin huomiota?
paloalto1

Anyways… markkinat olivat ihan superkivat ja mikäli niiden ajankohta sattuu juuri omalle lomalle, suosittelen lämpimästi tutustumaan! :) Loppuviikosta jatketaan blogin puolella hääteemalla. Mikäli häämekko on tällä hetkellä hakusessa, niin inspiraatiota olisi ainakin luvassa… stay tuned! xx

Ps. visuaalisesta ilmeestä puheen ollen. Olen vihdoinkin saanut ison to do -listalla roikkuneen asian pois mielestäni, nimittäin yritykseni logon suunnittelun. Olen kokeillut viimeisen vuoden aikana yhtä jos toista eri vaihtoehtoa, mutta jotenkin en ole koskaan ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Nyt minusta kuitenkin tuntuu, että tässä viimeisessä mallissa aion tästä edespäin pitäytyä! Paljon se on työtä vaatinut, mutta luova prosessi nyt ei koskaan ole ihan mutkaton ainakaan omalla kohdallani. Sitä inspiraatiota saa välillä kaivella yllättävän pitkään! Haha.

people
// Weekend and my mini holiday is now over and today it was time to go back to school. I have done plenty of things in last five days but Palo Alto design market was maybe the best! Palo Alto is a market where different designers can sell their products and people can spend time with each other hanging out, eating delicious foods and just enjoying live music and a good atmosphere. I went there with my room mate and we had a lot of fun. Even though we had to queue a while to get inside it was definitely worth it! The market was held in Carrer dels Pellaires in Barcelona and the entrance was 3e. The next market days are 2. and 3. of  January. If you live in Barcelona or you are just visiting here, this market you don’t want to miss. 

My next blog post will be all about weddings and especially wedding dresses. So, if you need some inspiration, I suggest you to stay tuned! ;) xx

Related Post