häävastaanotto

Olen miettinyt viime aikoina paljon häävastaanottoa ja erilaisia tapoja sen toteuttamiseen. Tänä päivänä parit tekevät rohkeasti itsensä näköisiä suunnitelmia hääpäivänsä varalle ja siitä syystä iltapainotteisen juhlan lisäksi suosioon on noussut monia erilaisia ja persoonallisia vaihtoehtoja. Miltä kuulostaisi esimerkiksi aamuvihkimisen jälkeen järjestetty hääbrunssi tai hieman myöhemmin iltapäivällä oleva cocktailtilaisuus?

Hääjuhlan luonnetta miettiessä on hyvä ottaa huomioon ennen kaikkea omat mieltymykset, mutta myös kutsuttavien vieraiden määrä ja käytettävissä oleva tila. Mitä suurempi vieraslista on kyseessä, sitä enemmän tilaa juhlan järjestämiseen tarvitaan. Iltatilaisuus päivällisen ja kahvitteluiden merkeissä vaatii pöytäpaikan jokaiselle, kun taas cocktailtilaisuuteen mahtuu enemmän vieraita, mutta juhlan luonteeseen kuuluu, että vieraat pääosin seisovat. Mikäli tilaisuus järjestetään cocktailtyylisesti, voi paikalle tehdä muutamia pienempiä istuinrykelmiä, jonne vieraat voivat jutustelun lomassa istahtaa hetkeksi. Vanhemmille ihmisille on kohteliasta varata pöytäpaikka, jotta he voivat seurata tapahtumia tarvittaessa myös istualleen. Cocktailtilaisuus on hyvä ajoittaa niin, että vieraat ehtivät syödä joko lounaan tai päivällisen kotona. Huomioi, että tilaisuus on kestoltaan perinteistä häävastaanottoa lyhyempi, jolloin ohjelmalle ei jää niin paljon aikaa mikäli haluaa ehtiä jututtaa kaikkia paikalle saapuneita vieraita.

häävastaanotto

Image 1) laurenconrad.com // Image 2)  The Great Romance photography via Style Me Pretty // Image 3) Lauren Kinsey Photography via Colin Cowie Weddings // 4) Heidi Lau Photography via 100 Layer Cakelet // 5) Kim Box Photography via Southern Weddings

Onko unelmienne hääpaikka kerennyt mennä? Mitä jos järjestäisitte häänne suositun lauantaipäivän sijaan sunnuntaina? Sopikaa vihkiminen aamupäivälle ja suunnatkaa sen jälkeen yhdessä herkulliselle hääbrunssille! Hääbrunssi on luonteeltaan rento, mutta se ei tarkoita, etteikö tilaisuus voisi olla tyylikäs. Aamupäivään painottuvassa tilaisuudessa alkoholia kuluu huomattavasti vähemmän kuin iltajuhlassa. Koska juotavaa ei tarvitse olla niin paljon, voi määrän sijaan panostaa laatuun. Entäpä jos teemana olisikin oikea samppanjabrunssi! Katso ensimmäisessä kuvassa oleva Lauren Conradin herkullinen Cotton Candy samppanjadrinkkiohje täältä.

Kutsujen yhteydessä on kohteliasta mainita pukukoodi ja juhlan luonne. Voitte myös vihjata etukäteen, mikäli paikalla ei ole perinteistä lämmintä ateriaa. Näin vieraat osaavat varautua etukäteen ja he tietävät, millainen tilaisuus on odotettavissa. Lisää eri tyylisistä häävastaanotoista voitte käydä lukemassa mielenkiintoisesta Loverlyn artikkelista täältä. Ideoita hääbrunssille löydätte vastaavasti The Knotin artikkelista täältä.

Olisi kiva saada aiheesta keskustelua aikaiseksi! Miten tärkeää teidän mielestä perinteiden kunnioittaminen hääjuhlia suunnitellessa on ja onko siellä ruudun toisella puolella kenties pareja, joilla hääjuhla toteutetaan tavanomaisesta poiketen esimerkiksi aamu- tai päiväpainotteisesti?

Related Post